Kurskoll

Kurskoll

Har du problem med utbildningen? Hitta lösningen här.

OBS! Är du kursadministratör ska du logga in på /admin

Jag kan inte logga in på kurskoll.nu

Kursen startas via en länk till kursens registreringsida (som du fått från din kursadministratör) ELLER via ett personligt mail med användarnamn och lösenord till kursen.

Har du påbörjat kursen tidigare och ska logga in igen hittar du ditt lösenord i ett mail från no-reply@kurskoll.nu.

Jag hittar inte något inbjudningsmail från kurskoll.nu

Mailet från kurskoll kan ha hamnat i en mapp för skräppost.
Tips: Sök efter avsändaren, som är: no-reply@kurskoll.nu

Jag har glömt mitt lösenord

Det går inte att registrera sig igen för att få ett nytt lösenord. Du kan begära ett nytt lösenord genom att gå till www.kurskoll.nu och klicka på knappen ”Glömt ditt lösenord” Du får då ett nytt lösenord skickat till din mail.

Videofilmer ”hackar”

Du behöver en stabil internetuppkoppling för att videofilmer och annat material skall hinna laddas ned. Minst ADSL (10 Mbit eller snabbare) rekommenderas.

Jag hör inget ljud

Kontrollera först att du kan höra ljud från andra appar. Om du ändå inte hör ljud så kan du behöva uppdatera eller byta browser: Browsers som stöds är: Firefox, Chrome, Edge, Safari. OBS! Utbildningen stödjer inte Internet Explorer 11 (IE11) på Windows 8.1.

Tekniska krav

Om vissa bilder, video eller övningar ej visas korrekt, eller om det inte går att klicka sig vidare, så kan det bero på din browser. Utbildningen stödjer PC och MAC samt läsplattor och Smartphones. Rekommenderad upplösning på skärm är minst 1280 x 1024.

Browsers som stöds är: Firefox, Chrome, Edge, Safari. Se även till att dessa är uppdaterade till senaste version. OBS! Utbildningen stödjer inte Internet Explorer 11 (IE11) på Windows 8.1.

Jag kan inte skriva ut mitt diplom

Kontrollera att din webbläsare tillåter pop-up-fönster. (Om du har en ”Ad-blocker” installerat kan denna behöva stängas av).

Om internetanslutningen bryts

Om du tappar internetuppkopplingen så bryts kontakten mellan kursen och Kurskoll. Om detta händer så visas ett felmeddelande. Stäng ned utbildningens fönster och logga in igen på www.kurskoll.nu med ditt personliga lösenord.

Om du råkar stänga Kurskoll.nu när utbildningen pågår

När du startar din kurs så öppnas kursen i ett nytt fönster. Låt fönstret med kurskoll.nu vara kvar i bakgrunden, annars förloras kontakten och dina kursresultat kan inte sparas.
(Om detta skulle hända så visas ett felmeddelande) Stäng då ned utbildningen och logga in på kurskoll.nu igen.